ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ock

Okulumuz kimya öğretmeni Nazan CEYLAN'ın kuruculuğunu, İngilizce öğretmeni Nazlı AKYURT'un ortaklığını üstlendiği 'Don't Change the Climate Change Yourself-İklimi Değiştirme Kendini Değiştir' isimli e-Twinning projesi ile Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ara

20-22 Kasım 2023'te Antalya'da düzenlenen E-Twinning Meslek Liseleri Çalıştayına, Türkiyede yapılan projeler içerisinde tam puan alarak ilimizden davet edilen, okulumuz öğretmenlerinden Nazan CEYLAN "Don't Change the Climate Change Yourself-İklimi Değiştirme Kendini Değiştir" isimli projesi ile katılmıştır. Üç gün süren Çalıştay süresince alanında uzmanlardan eğitim alan öğretmenimiz çalıştay sonunda ilimizi ve okulumuzu temsil etmiştir. Projede yer alan tüm öğretmenlerimiz (Nazan CEYLAN ve Nazlı AKYURT) ve öğrencilerimizi tebrik ederiz. Ayrıca projemiz Azerbaycan da 312 projenin içerisinde birinci olmuştur.

Haz

Eskişehir Teknik Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Zehra YİĞİT AVDAN'ın koordinatörlüğünde 05-09 Haziran 2023 tarihleri arasında Eskişehir Teknik Üniversitesinde "Benim Su Ayak İzim-II" isimli projeye paydaş okul olarak 9 ve 10. sınıf öğrencilerinden oluşan 11 öğrenci ile katıldık.

Proje kapsamında öğrencilerimiz 1 hafta boyunca Eskişehir il sınırları içindeki tatlı su ekosisteminin işleyişi, su ayak izinin belirlenmesinin önemi ve su ayak izini belirleme çalışmaları kapsamında birçok etkinlik yaptılar. Mavi su ayak izi, yeşil su ayak izi ve gri su ayak izi hakkında bilgi sahibi olan öğrencilerimiz Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsünde CBS (Coğrafi Bilgi Sistemleri) - Uzaktan Algılama eğitimi aldıktan sonra TEİ’yi (yağmur hasadı), Eskişehir Şebeke Suyu Arıtma Tesisini, Kalabak Su Dolum Tesisini, Sualtı Dünyasını, Sivrihisar Balıkdamı Sulak Alanı ile Göksu Düdeğenini ve Sakarya Nehrinin doğduğu yer olan Çifteler Sakarbaşını ziyaret ederek dolu dolu 5 gün geçirdiler.

Başta proje yürütücüsü Doç. Dr. Zehra YİĞİT AVDAN'a, desteklerini esirgemeyen Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Gül ARSLAN’a, açılış ve kapanış töreninde öğrencilerimizi yalnız bırakmayarak her daim destek olan Okul Müdürümüz Kerim ERZİNCANLI’ya teşekkür ederiz.